top of page

Kosteusvaurioiden tunnistaminen ja korjaaminen maanvaraisissa perustuksissa

Maanvaraiset perustukset ovat yleinen perustustyyppi, jossa rakennuksen kuorma siirtyy suoraan maaperään. Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka tunnistaa ja korjata kosteusvauriot maanvaraisissa perustuksissa.


Kosteusvaurioiden tunnistaminen ja korjaaminen maanvaraisissa perustuksissa

Maanvaraisen perustuksen määritelmä


Maanvarainen perustus on rakennustekniikka, jossa rakennuksen perustus lepää suoraan maaperän päällä. Tämä tarkoittaa, että rakennuksen kuorma siirtyy suoraan maaperään, ilman välissä olevia pilareita tai muita tukirakenteita.


Maanvaraisen perustuksen kosteusvauriot


Kun maanvarainen perustus asetetaan suoraan maaperän päälle, se altistuu suoraan maaperän kosteudelle. Tämä voi johtaa kosteusvaurioihin, jos maaperä on liian märkä tai jos perustuksen ja maaperän välinen kosteuseristys on puutteellinen.


Kosteusvauriot maanvaraisissa perustuksissa voivat ilmetä monin tavoin. Esimerkiksi rakennuksen lattiat voivat tuntua kylmiltä ja kosteilta, ja rakennuksen sisäilma voi tuntua kostealta. Lisäksi rakennuksen rakenteissa voi esiintyä homeen tai muiden mikro-organismien kasvua.


Maanvaraiset perustukset 1960-1980-luvun rakennuksissa


Maanvaraiset perustukset 1960-1980-luvun rakennuksissa

1960-1980-luvuilla rakennetuissa taloissa maanvaraiset perustukset ovat yleisiä. Monissa näistä taloista on havaittu kosteusvaurioita, koska tuolloin ei vielä ymmärretty maaperän kosteuden vaikutusta rakennuksen perustuksiin. Tämän vuoksi on tärkeää, että näiden talojen omistajat tarkistavat säännöllisesti perustusten kunnon ja korjaavat mahdolliset kosteusvauriot ajoissa.


Yhteenveto


Maanvaraiset perustukset ovat yleinen perustustyyppi, joka voi altistua kosteusvaurioille. On tärkeää tunnistaa ja korjata kosteusvauriot ajoissa, jotta rakennuksen terveellisyys ja rakenteiden kestävyys säilyvät.

Comments


bottom of page