top of page

Kosteusongelmat? Näin korjaat ne edullisesti!

Kosteus rakenteissa ja sokkeleissa on yleinen ongelma, joka voi aiheuttaa vakavia vahinkoja kiinteistöille. Tämä artikkeli käsittelee kosteusongelmien tunnistamista, ehkäisyä ja korjaamista, sekä esittelee tehokkaan ratkaisun - Drymat-laitteen.


Mikä aiheuttaa kosteutta rakenteissa ja sokkeleissa?


Kosteusvaurio näkyy betoniseinässä, jossa on tummia läikkiä ja halkeamia.

Kosteus rakenteissa voi johtua monista tekijöistä, kuten sadevedestä, maaperän kosteudesta, ilmankosteudesta tai jopa sisäisistä vesivuodoista. Sokkelin kosteusongelmat voivat johtua huonosta vedenerityksestä, puutteellisesta salaojituksesta tai sokkelin halkeilusta. Lisäksi, kosteus voi nousta rakenteisiin kapillaarisesti, jos sokkelin ympärillä on kosteutta pidättävää ainesta, kuten hiekkaa tai multaa.


Miten tunnistaa kosteus rakenteissa ja sokkeleissa?


Erilaisia rakennusmateriaaleja, kuten puuta ja betonia, jotka ovat vaurioituneet kosteuden vuoksi. Kosteus on aiheuttanut tummia läikkiä ja rakenteellista vahinkoa.

Kosteuden tunnistaminen rakenteissa ja sokkeleissa voi olla haastavaa, koska se ei aina näy selvästi. Kuitenkin, jos huomaat homeen hajua, tummia läikkiä seinissä tai lattioissa, tai jos rakenteet tuntuvat kosteilta, on mahdollista, että sinulla on kosteusongelma. Kosteuden nousu sokkelissa voi myös ilmetä valkoisena kalkkihärmänä.


Miten ehkäistä kosteutta rakenteissa ja sokkeleissa?


Kosteusvaurio näkyvissä rakennustyömaalla, jossa rakennuksen seinät ovat paljaat ja vaurioituneet kosteuden vuoksi.

Kosteuden ehkäisy rakenteissa ja sokkeleissa vaatii useita toimenpiteitä. Ensinnäkin, on tärkeää varmistaa, että kiinteistö on hyvin salaojittu ja että sokkelin vedeneristys on asianmukainen. Lisäksi, on tärkeää pitää rakennuksen sisäilma kuivana esimerkiksi ilmanvaihdon avulla. Sokkelin ympärillä tulisi olla kosteutta pidättämätöntä ainesta, kuten sepeliä tai soraa, jotta estetään kosteuden kapillaarinen nousu rakenteisiin.


Kuinka Drymat auttaa kosteusongelmissa?


Kuva, jossa näytetään markkinoiden edullisin tapa korjata kosteusongelmat rakenteissa ja sokkeileissa. Kuvassa on Drymat niminen laite, joka poistaa kosteuden sähköfysiikallisen menetelmän avulla.

Drymat on laite, joka perustuu sähköfysikaaliseen menetelmään. Se estää tehokkaasti kapillaarista kosteuden nousua rakenteissa ja seinissä. Drymatin toiminta perustuu maaperän negatiiviseen varaukseen ja seinään kertyneen kosteuden positiiviseen varaukseen. Kun nämä kaksi kohtaavat, kosteus alkaa palata seinästä takaisin maaperään. Kun kosteus on poistunut seinästä, maaperään suoraan kosketuksissa oleva rakennuksen osa jää ympäröimään laitteen luomaa aktiiviestettä, joka estää kosteuden tunkeutumisen takaisin rakenteeseen. Lue lisää Drymatista täältä.


Miten korjata kosteus rakenteissa ja sokkeleissa?


Kosteusvaurion korjausprosessi näkyy kuvassa, jossa vaurioitunut betonilattia on korjattu.

Jos sinulla on jo kosteusongelma, on tärkeää puuttua siihen mahdollisimman nopeasti. Kosteusvaurioiden korjaaminen voi vaatia ammattilaisten apua. He voivat tunnistaa kosteuslähteen, arvioida vaurion laajuuden ja suorittaa tarvittavat korjaukset, kuten Drymat-laitteen asennuksen.


Comments


bottom of page